CALorie biedt nieuwe participatie in zonnepanelen project!

Na het succesvolle postcoderoos project op het dak van Aad de Wit verhuizingen op de Castricummerwerf, waar voor 48 Castricumse gezinnen 354 zonnepanelen van 450 Wp geplaatst zijn, heeft de werkgroep Zon op Calorie gezocht naar een geschikt dak voor een tweede postcoderoos project.

Locatie

Dit hebben wij gevonden op het staldak van de familie Mooij aan de Uitgeesterweg 37 in Limmen. Op deze heel grote stal heeft de familie Mooij al 120 zonnepanelen voor eigen gebruik. Daarnaast stelt zij nog eens 650 m2 beschikbaar voor zonnepanelen. Na overleg worden dit ongeveer 200 zonnepanelen voor ons tweede postcoderoos project!!

Project

De 200 zonnepanelen krijgen een vermogen van ca. 500 Wp per stuk, totaal dus 100.000 Wp. Hiermee kan jaarlijks ongeveer 90.000 kWh worden opgewekt. Deze 90.000 kWh worden verdeeld in 900 certificaten van ieder 100 kWh die kunnen worden aangeschaft door gezinnen in Limmen, Castricum en Akersloot. De certificaten gaan ca. 75 euro per stuk kosten en zullen naar verwachting in 7 tot 8 jaar worden terugverdiend. Die terugverdientijd hangt af van de hoogte van de stroomprijzen. Is de stroomprijs hoog, zoals nu, dan zal de terugverdientijd korter worden. Is de stroomprijs laag dan wordt de opbrengst van de panelen aangevuld met een subsidie van de overheid. Deze subsidie garandeert een minimum opbrengst van 14 ct/kWh. De beschikking voor deze subsidie is in aanvraag.

Postcoderoos projecten hebben altijd een looptijd van 15 jaar, daarna stopt de subsidie. 

Liander

Het stroomnet is vol, ook in Limmen. Wij hebben in februari 2022 (!) een aanvraag ingediend bij Liander voor een aansluiting. Pas na goedkeuring door Liander konden we starten met het project. Die aanvraag is nu gehonoreerd en naar verwachting zal in de herfst van 2023 een 380 Volt aansluiting worden gerealiseerd.

Inschrijving participaties

Leden van CALorie in Limmen, Castricum en Akersloot kunnen inschrijven op deze participaties. Er hoeft geen rekening gehouden te worden met het eigen verbruik. U kunt net zoveel participaties aanvragen als u wilt. Wel proberen we een eerlijke verdeling na te streven. 

INSCHRIJVEN KAN OP DE WEBSITE VAN ZON OP CALORIE

Inschrijvingsprocedure

Ben je al lid van Zon op CALorie dan kun je dit doen via het platform van de vereniging. Ben je nog geen lid, meld je dan aan via het formulier op deze site en activeer “doe mee”. Als je je eigen stroombeheer een boost wilt geven en tegelijkertijd een bijdrage wil leveren aan de energietransitie, is dit een uitgelezen kans!

Postcoderoos> Hoe werkt dat?