Iedereen is geïnteresseerd in duurzaamheid en goed omgaan met het milieu. Vooral de jeugd heeft recht op een mooie leefomgeving. Of het nu gaat om de eigen buurt, woonplaats of heel Nederland, ongeveer een op de tien jongeren wil actief betrokken zijn bij nieuwe plannen voor duurzame energie.

De denktank jongeren ontwikkelt projecten voor en door jongeren met betrekking tot de energietransitie.

Eén van deze projecten is: Energietransitie scholen en gebruikers

Dit project is in 2023 gestart met als doel om, in samenwerking met leerlingen, docenten en het bestuur van een school, activiteiten te ontwikkelen om meer bewustzijn bij jongeren te ontwikkelen voor de energietransitie en daadwerkelijk praktische maatregelen uit te voeren op de school.

Het Bonhoeffer College heeft zich enthousiast getoond en daar gaan we als eerste beginnen.

Hierbij wordt enerzijds aangesloten bij de activiteiten en maatregelen die nu al plaatsvinden op het Bonhoeffer en anderzijds wordt gebruik gemaakt van de ervaring en deskundigheid van bijvoorbeeld de energiecoaches van CALorie. Klik hier voor de video die gemaakt is tijdens het bezoek aan het Bonhoeffer College voor de dag van de duurzaamheid (2023). 

Op grond van de ervaringen aldaar willen we het verder uitbreiden naar andere scholen.

Wil je meer informatie, neem contact op: denktank@calorie-energie.nl

Wil je meedenken over je eigen toekomst en activiteiten ontwikkelen met betrekking tot de energietransitie? Sluit je dan aan bij deze denktank en stuur Wogene een bericht.