De activiteiten voor het uitvoeren van projecten zijn ondergebracht in een aparte stichting CALorie businessclub. De stichting geeft advies en begeleiding aan lokale ondernemers en vastgoedhouders op het gebied van duurzame energie, nu en in de toekomst.

Stichting CALorie businessclub stelt zich ten doel de mogelijkheden die de energietransitie met zich meebrengt om te zetten in kansen. De vrijwilligers en medewerkers van CALorie businessclub bieden ondersteuning bij verduurzaming. Dat doen zij niet alleen door adviezen te geven voor de aanschaf van zonnepanelen en warmtepompen, maar ook bij het zetten van een volgende stap: het afstemmen van hun energievraag op het (eigen) energieaanbod, bijvoorbeeld door middel van energieopslag. Op deze manier zorgt de stichting ervoor dat iedere ondernemer in de gemeente Castricum (met de kernen, Akersloot, Bakkum, Castricum, de Woude en Limmen) gebruik kan maken van duurzame energie.

CALorie businessclub voor Castricumse ondernemers en maatschappelijke en culturele organisaties

Stichting CALorie businessclub is in het leven geroepen voor ondernemers in de gemeente Castricum. CALorie businessclub toont ondernemers de noodzaak om te verduurzamen. Zowel voor het milieu als voor de portemonnee. Inmiddels is de stichting ook in gesprek met het midden- en kleinbedrijf en vastgoedhouders van scholen en maatschappelijke en culturele organisaties. Door kennis te vertalen in concrete adviezen wil de stichting organisaties helpen bij verduurzaming.

Website Calorie Business